• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Municipiul Giurgiu ar putea beneficia de o investiție de peste 80 de milioane de euro

Municipiul Giurgiu ar putea beneficia de o investiție de peste 80 de milioane de euro, în cazul în care conducerea concernului internațional din domeniul cercetării, inovării și dezvoltării tehnologice farmaceutice, Indian Bliss Pharma LTV găsește oportun să se dezvolte în Giurgiu, grație avantajelor legate de poziționare, facilități fiscale posibile prin Zona Liberă și forței de muncă disponibile.

În acest sens, primarul Adrian Anghelescu a găzduit o întâlnire de lucru cu reprezentanții părții interesate de investiție, dar și cu președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, senatorul Toma Petcu, deputatul Alexandru Andrei și viceprimarii Ionel Muscalu și Marian Damian.

Scopul vizitei a fost prezentat de delegatul investitorilor, Vipul B.Thakkar, respectiv construcția unei fabrici de medicamente cu forme injectabile, folosind energia verde, firma Bliss GVS Pharma, cu capital indian, având un portofoliu impresionant și o activitate de peste 30 ani în peste 60 de state.

Investiția de la Giurgiu, care ar reprezenta o oportunitate de lucru pentru giurgiuveni este gândită pentru circa 10 hectare, incluzând atât zona de producție, depozitare materie primă, dar și de producere a energiei verzi, utilizând panourile fotovoltaice.

Atât domnul primar Anghelescu, cât și restul reprezentanților autorităților județene și centrale și-au arătat disponibilitatea în găsirea soluțiilor pentru implementarea acestui proiect de investiții la Giurgiu, inclusiv prin solicitarea unei finanțări prin Ministerul Finanțelor Publice.

După întâlnirea de la Primărie a urmat partea aplicată, în teren, respectiv vizita la Portul Trimodal, Zona Liberă Giurgiu și vizionarea unui teren disponibil.

În perioada imediat următoare, posibilii investitori vor transmite Primăriei Giurgiu o scrisoare de intenție cu detalii privind solicitările pentru realizarea investiției menționate și vor fi analizate toate posibilitățile pentru perfectarea acestui proiect care ar aduce beneficii directe și indirecte comunității giurgiuvene.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *