• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Cod galben de ploi în județul Giurgiu

După ziua de sâmbătă, în care temperatura resimțită a ajuns și la 36-37 de grade Celsius, a doua zi din week-end va fi total opusă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate tmosferică temporar accentuată valabilă până luni dimineață, la ora 10:00.

În acest interval, în județul Giurgiu vom avea averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Pentru a preveni situațiile de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

✔️curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

✔️nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei;

✔️ în măsura în care este posibil, dacă vântul bate cu putere, întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele;

✔️fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔️ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔️ nu atingeți firele căzute la pământ.

De asemenea, pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

ℹ️ Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și din aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *