• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Acțiune rutieră a polițiștilor giurgiuveni

În intervalul 13-14 mai, între orele 14:00-02:00, poliţiştii giurgiuveni au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, avându-se în atenție reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile constatate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.005 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 24 de sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic care au depășit limita legală de viteză, 44 bicicliștilor care au încălcat prevederile legale, 22 pentru participanții care nu au purtat centura de siguranță și alte abateri.

De asemenea, au reținut 15 permise de conducere (pentru depășirea limitei de viteză, conducere sub influența alcoolului, conducere agresivă) și au retras 15 certificate de înmatriculare ( pentru ITP expirat, defecțiuni tehnice, folii neomologate).

Totodată, în perioada de referință, polițiștii au legitimate 463 de persoane, au verificat 412  autovehicule și au efectuat 180 de testări cu aparatul etilotest și 13cu aparatul drugtest.

Polițiștii au constatat în flagrant delict 4 infracțiuni la regimul rutier :

La data de 13 mai a.c., ora 16.43, polițiștii girugiuveni, au depistat pe strada Petrolului, din localitatea Mârșa, județul Giurgiu, un bărbat, de 30 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul în cauză, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 13 mai, ora 17:40, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Bolintin Vale au depistat, pe D.J. 601, în localitatea Bolintin Deal, județul Giurgiu, un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Ulmi, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

În aceeași zi, la ora 22:33, polițiștii giurgiuveni au depistat, pe DJ 412 A, în localitatea Zorile, județul Giurgiu, un tânăr, de 18 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța cannabis, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea sub influența unor substanțe psihoactive.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *