• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Bursa Generală a Locurilor de Muncă

AJOFM Giurgiu: În data de 12 MAI 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu a organizat  Bursa  Generală a Locurilor de Muncă. Această acțiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă.

In județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat , începând cu  ora 9.00, în municipiul Giurgiu – incinta Restaurantului Miorița.

Evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

In ziua bursei, au fost prezenți un număr de 33 agenți economici care au  oferit  368 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante fiind: construcții, industria  confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc.

De asemenea,  au participat un număr de 269 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un număr de 48 persoane.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 10 persoane în  meseriile: confecționer asamblor articole din textile; îngrijitor spații verzi și șofer autoturisme ți camionete.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai  Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu și Centrului Militar Județean care au promovat, în randul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri .

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu  împreună cu 12 deținuți în regim deschis în vederea identificării potentialilor angajatori.

Ca o concluzie a acțiunii de astăzi, putem spune că, deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu a fost foarte scăzut, iar cei prezenți au fost dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *