• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Primăvara Scriitorilor Giurgiuveni

Vineri, 28 aprilie, secția Împrumut carte pentru Adulți a Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu a organizat activitatea „Primăvara scriitorilor giurgiuveni”, în parteneriat cu instituții de învățământ din municipiul Giurgiu: Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” reprezentat de doamna profesoară Coscai Adriana, Liceul Teoretic „Tudor Vianu” reprezentat de doamnele Mihaela Manea și Iuliana Pană, Colegiul Național „Ion Maiorescu” reprezentat de doamna profesoară Mihaela Ilie, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” reprezentată de doamna profesoară Mari Buradel, Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” reprezentată de doamna Ana Maria Ghionou-Leorda și Inspectoratul Școlar Giurgiu.

La eveniment au fost invitate doamnele Mariana Andrei și Petronela Toma, două scriitoare giurgiuvene cunoscute, dar și elevi, „tinere condeie”, care au prezentat fragmente din creațiile lor, din toate genurile literare, au interacționat și au făcut schimb de idei cu cele două veterane în ale scrisului. Doamna Toma Petronela, membră a Societății Scriitorilor din România, le-a povestit elevilor despre traseul pe care l-a parcurs pornind din lumea cifrelor și care a continuat pe tărâmul armoniilor cromatice, apoi în universul captivant al cărților pentru copii, iar doamna Mariana Andrei i-a antrenat la discuții pe tinerii prezenți.

La finalul activității, Mihaela Drăgnuță, bibliotecar, a oferit elevilor: Cazan Mihai, Coarnă Alexandru, Costea Răzvan, Ene Alexandra, Ene Andrei, Neacșu David, Oprea Leon, Popescu Ioana, Udrescu Izabel, Uță Liliana și Văduva Florentina, cărți și diplome de participare la activitatea „Primăvara scriitorilor giurgiuveni”, iar aceștia au oferit în schimb buchete de mărgăritar.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *