• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Acțiune pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști

La data de 2 februarie 2023, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști.

La nivelul județului Giurgiu, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere o reprezintă abaterile săvârșite de către bicicliști.

În cadrul activităților, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.910 lei, dintre care 16 pentru abateri săvârșite de către bicicliști.

De asemenea, polițiștii le-au explicat acestora principalele cauze generatoare de accidente rutiere și le-au expus acestora consecințele negative ale nerespectării regulilor de circulație, în vederea conștientizării riscurilor la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu le respectă.

Totodată, polițiștii le-au reamintit bicicliștilor câteva reguli de circulație:

– Bicicliștilor le este interzis să circule fără a ține cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, ori fără a menține contactul ambelor roți cu solul;

– De asemenea, este interzisă circulația cu bicicleta atunci când conducătorul acesteia se află sub influența băuturilor alcoolice;

– Transportul unei alte personae pe bicicletă este interzis, cu excepţia situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane; copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *