• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Acțiune rutieră, pentru respectarea normelor legale

Miercuri, 1 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație, avându-se în atenție reducerea riscului rutier cauzat de neacordarea priorității de trecere a pietonilor.

În cadrul activității, polițiștii le-au reamintit pietonilor regulile de circulație și i-au îndemnat la respectarea acestora, acțiunea vizând în primul rând conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regulile de circulație.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 26.510 de lei, 7 sancțiuni fiind aplicate pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și 29 pentru depășirea vitezei legale.

De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul desfășurării activităților, a fost constatată în flagrant delict o infracțiune, la regimul rutier:

La data de 1 februarie a.c., ora 15.51, un tânăr, de 19 ani, din comuna Vedea, județul Giurgiu, pe D.N. 5C, în localitatea Vedea, a condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fară a poseda permis de conducere.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *