• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

La un pas de tragedie

În noapte de vineri spre sâmbătă (13-14), pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu, acolo unde a avut loc o explozie într-o garsonieră situată la parterul unui bloc.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD un echipaj CBRN și trei ambulanțe SAJ.

Aceștia au constatat faptul că în urma evenimentului un bărbat, în vârstă de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului și la picioare. Acesta era conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Bărbatul era singur în locuință.

Echipajele de pompieri au evacuat 14 persoane de pe scara respectivă, dintre care doi copii. Nu au fost alte persoane rănite.

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului în garsoniera respectivă. Flăcările nu s-au extins și la vecini.

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător (în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor).

S-au înregistrat pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar și pe casa scării și la alți cinci vecini, astfel:

  • în garsoniera respectivă, au ars un pat, o ușă, o fereastră și articole textile. S-au deteriorat ușa de la intrare, obiecte de mobilier și sanitare, electronice și electrocasnice. De asemenea, s-a degradat tencuiala tavanelor și a pereților, în proporție de 95%;
  • s-au spart geamurile de pe casa scării și s-a deteriorat zugrăveala de pe pereți;
  • la alte trei locuințe, s-au deteriorat ușile de la intrare;
  • într-o locuință, s-au deteriorat ghena, obiecte sanitare și tavanul pe o suprafață de aproximativ doi mp;
  • într-o altă locuință, s-au deteriorat două uși, o hotă și mobilier.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *