• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Activități preventive desfășurate de polițiștii giurgiuveni

Pentru că educația reprezintă cea mai eficientă formă de prevenire,  polițiștii au continuat seria activităților preventive desfășurate în rândul elevilor.

Joi, 12 ianuarie, polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier Giurgiu, Biroului Siguranță Școlară, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Secției de Poliție Rurală nr. 5 Giurgiu au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Oinacu, județul Giurgiu.

Astfel, la întâlnirile cu elevii, polițiștii au dezbătut teme privind prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, fiindu-le oferite informații cu privire la comportamentul pe care aceștia trebuie să îl adopte în trafic, în calitate de pietoni, pe timpul deplasării la/de la școală, în scopul reducerii victimizării prin implicarea în evenimente rutiere.

De asemenea, li s-a reamintit faptul că responsabilitatea pentru siguranța pe drumurile publice aparține în egală măsură fiecărui participant la trafic, iar o conduită preventivă înseamnă, înainte de toate, o dovadă de respect și, în egală măsură, un semn de atitudine civică.

Zilnic, echipaje de poliție sunt prezente în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicați elevii.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *