• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Pericolul din bucătărie – buteliile de gaz

O femeie, în vârstă de 70 de ani, din localitatea Crețești, județul Ilfov a suferit arsuri la nivelul feței, în urma unei explozii care s-a produs în camera în care se afla.

Evenimentul a avut loc în momentul în care aceasta a aprins un chibrit, în încăperea respectivă fiind acumulări de gaze. Femeia a fost ajutată de vecini să iasă din casă.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, dar și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Vidra.

Incendiul care s-a produs în urma exploziei nu a fost unul de amploare, fiind stins de SVSU Vidra, până la sosirea echipajelor de urgență profesioniste.

Paramedicii i-au acordat femeii primul ajutor la fața locului, aceasta refuzând transportul la spital.

Pentru a preveni astfel de evenimente,  cetățenii trebuie să cunoască și să respecte următoarele măsuri:

  • înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
  • în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți de urgenţă robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii;
  • nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
  • umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.

Precizăm faptul că verificarea buteliei trebuie să se realizeze doar cu emulsie de apă cu săpun și nu prin folosirea focului.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *