• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

EDUCAȚIA RUTIERĂ – o componentă importantă pentru siguranța copiilor

Reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Cei mai tineri dintre participanții la trafic sunt și cei care, de multe ori, pot fi implicați în accidente rutiere, fie pe fondul neatenției manifestate în trafic, fie din cauza necunoașterii regulilor de circulație pe drumurile publice.

Pentru a preveni astfel de situații, astăzi, 09 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ghimpați și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu s-au întâlnit cu 157 de elevi din cadrul  școlilor Constantin Stăncescu din localitatea Răsuceni și Școala Gimnazială nr. 1 Izvoarele, județul Giurgiu, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă, de educație rutieră.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, copiii prezenți au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.

Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți.

Micii pietoni au fost încântați de cele prezentate, totodată exprimându-și dorința ca și pe viitor să mai participe la astfel de activități alături de polițiști.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *