• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

Vineri, 21 octombrie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie polițiștii au descoperit, într-o autoutilitară care transporta piese pentru frigidere din Turcia pentru România și într-un autocar care efectua curse de transport internațional de persoane, cantitatea totală de 91 articole vestimentare, 21 perechi de încălțăminte sport și 1.746 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc și unui cetățean român, ambii în vârstă de 36 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele                                  sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de  363.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *