• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

„Capturile” polițiștilor de frontieră

Joi, 13 octombrie, în jurul orelor 10.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un mijloc de transport condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 54 ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din aluminiu, încărcate din Bulgaria și aveau ca țară de destinație România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 4.750 kilograme deșeuri din aluminiu.

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecință, autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Tot joi, 13 octombrie, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, în portbagaj, ascunse și nedeclarate, 760 pachete de țigarete  care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că țigaretele descoperite aparțin unui pasager al autoturismului, care nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 18.240 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *