• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Sesiuni de prim ajutor dedicate jandarmilor

După polițiști, a venit rândul jandarmilor să se pregătească în domeniul acordării primului ajutor de bază. 16 jandarmi giurgiuveni au participat, timp de două zile, la activități de instruire. Coordonatorul SMURD și doi paramedici le-au explicat acestora care sunt situațiile în care este nevoie urgentă de prim ajutor și cum trebuie să reacționeze atunci când se confruntă cu un astfel de caz.

Fiind angrenați în misiuni de ordine și siguranță publică, jandarmii pot întâlni în activitatea de zi cu zi persoane care să necesite prim ajutor imediat, iar dacă au cunoștințele necesare pot ajuta victimele, făcând chiar diferența dintre viață și moarte.
Sesiunile au constat, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator sau cele specifice obstrucției căilor respiratorii. Paramedicii le-au explicat că atunci când o persoană se îneacă cu alimente nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat.

Pentru exemplificarea pașilor ce trebuie urmați în astfel de situații, coordonatorul SMURD a folosit manechine (adult și nou-născut), astfel încât fiecare jandarm participant să aibă ocazia de a exersa în condiții cât mai apropiate de realitate.
Principalul obiectiv al acțiunilor este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor, fără echipamente speciale.
Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind angajații Inspectoratelor de Poliție și Jandarmi. Mâine, va începe pregătirea o nouă serie de polițiști.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *