• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale gratuite adulților și copiilor aflați în zone rurale, a staționat sâmbătă și duminică în comuna Vedea din județul Giurgiu. Timp de două zile (24-25 septembrie), la Caravană s-au prezentat 241 de pacienți și au fost acordate 918 consultații.

Comuna Vedea are  aproximativ 2 584 de locuitori, dintre care 30.38% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani și 14,01% sunt copii sub 14 ani. Conform chestionarelor realizate de voluntarii filialei de Cruce Roșie Giurgiu în comuna Vedea, 53,33% dintre respondenți nu au realizat nicio investigație medicală în ultimii 3 ani.

Astfel, timp de două zile, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române și ai Filialei de Cruce Roșie Giurgiu au fost alături de locuitorii comunei și au efectuat gratuit următoarele:

• EKG și ECOGRAF

• Consultații: cardiologie, medicină internă, pediatrie, diabetologie, oftalmologie

• Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei

• Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii

• Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igienă dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.

În urma examinărilor au fost eliberate scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *