• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Fără drone la adunări publice

Folosim tehnologia zi de zi, copii sau adulți, atât în scop profesional, cât și în scop recreativ. Însă sunt situații în care folosirea gadgeturilor poate pune în pericol sănătatea sau viața celor din jur, dacă sunt folosite iresponsabil.

Este cazul dronelor sau aeronavelor fără pilot la bord.

Conform prevederilor din Codul Aerian, este interzis zborul oricărei aeronave deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate in aer liber la o înălțime mai mica de 300 de metri fata de orice obstacol fix situat pe o raza de 600 de metri de la aeronaval, sancțiunea fiind între 25.000 și 50.000 lei.

Având în vedere că în această minivacanță, în municipiul Giurgiu se desfășoară Bâlciul tradițional de Sfânta Maria, vă aducem la cunoștință că folosirea dronelor la acesta activitate, este strict interzisă.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu reamintește cetățenilor că adunările publice trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, cu protecția participanților și a mediului ambiant, fără să degenereze în acțiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, viața sau bunurile acestora ori ale domeniului public.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *