• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

5.000 de mp de vegetație uscată au ars azi-noapte în Hodivoaia

Aproximativ 5.000 de mp de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș au ars, azi-noapte, în localitatea Hodivoaia. Flăcările violente au ajuns până la DJ 504 și s-au extins pe marginea șoselei.

Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit imediat și au stins incendiul, provocat cel mai probabil de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

🔥Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!

De ce⁉️ Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Vântul și seceta prelungită contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Pe timp de noapte astfel de incendii sunt și mai periculoase pentru că pot fi observate târziu.

❗️ATENȚIE:

✔️nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc., fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;

✔️nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;

✔️ restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;

✔️nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *