• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în județul Giurgiu

Duminică, 17 iulie, în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o actiune, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, respectiv pe D.N.5 și D.N.6, prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, în doar 6 ore, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.890 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 58 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru abateri ale bicicliștilor, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru lipsa documentelor.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 9 permise de conducere, 6 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 2 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru neacordare prioritate auto.

Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Recomandări rutiere de bază:

– acționați cu moderație pedala de accelerație, circulați preventiv și adaptați permanent viteza de deplasare;

– în condițiile de trafic aglomerat sau la drum intens, păstrați o distanță de siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră;

– respectați limitele legale de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, graba de a ajunge la destinație nefiind justificată, mai ales în condițiile unei perioade de vacanță;

– nu vă angajați în depășiri riscante;

– asigurații-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcției de mers;

– asigurați-vă temenic înainte de a traversa strada;

– nu uitați de politețea rutieră și respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *