• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

29 mai – zi de mare însemnătate pentru Biserica “Buna Vestire”

Ziua de duminică, 29 mai a fost una importantă pentru Biserica “Buna Vestire” din Giurgiu și pentru preotul paroh al acesteia, părintele Tudor Bogdan Georgian. Cunoscută de oameni și ca Biserica Tinerilor sau Biserica Grecească, aceasta a avut parte de o ceremonie și de o slujbă de resfințire oficiată de Preasfințitul Părinte Doctor Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Paginile din istorie ne duc în trecut, în anul 1863 atunci când a început ridicare acestui sfânt locaș la inițiativa comunității grecești existente la acea datp în Giurgiu. Până în anul 1965, Biserica de pe pietonala Mircea cel Bătrân a aparținut statului grec, motiv pentru care mai este cunoscută și ca Biserica Grecească. Popularitatea în rândul oamenilor și-a câștigat-o și grație penelului marelui pictor de biserici, Gheorghe Tattarescu, pictor care în anul 1864 a executat în stil renacentist tâmpla, iar în anul 1867 termină pictura murală din interior în tehnica ulei, procedeu revoluționar la acea vreme în România.

Biserica “Buna Vestire” are și o aura de legend care o învăluie. De-a lungul vremii, sfântul locaș a rămas neatins în urma unui incendiu provocat de un răsnet, nu s-a prăbușit în urma nenumăratelor cutremure devastatoare, deși, cărămida este făcută manual, iar plafoanele din paiantă, pe când clădirile din jur, făcute din beton și cărămidă de frabrică au fost avariate. La acestea se adaugă și faptul că în două rânduri a fost la un pas de demolare, dar, a continuat să existe. Giurgiuvenii văd Biserica “Buna Vestire” ca având un har deosebit, motiv pentru care numărul credincioșilor care vin aici este unul foarte mare.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *