• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Perioada de autorecenzare a fost prelungită

Perioada de autorecenzare care trebuia să se încheie la data de 15 mai a fost prelungită până la 27 mai, inclusiv.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 13 mai, președintele Istitutului Național de Statistică, Tudorel Andrei și coordonatorul Unității de Coordonare și Implementare a Recensământului au vorbit despre prelungirea perioadei de autorecenzare și despre noul calndar de culegere a datelor de la populați prin interviuri față în față, prin intermediul recenzorilor.

Astfel, perioada de autorecenzarea care trebuia să se încheie pe data de 15 mai a fost prelungită până la data de 27 mai, timp în care oamenii au opțiunea de a se autorecenza. Dat fiind faptul că această perioadă a fost prelungită, vizita recenzorilor în teren se va desfășura în intervalul 31 mai – 17 iulie 2022.

De menționat este și faptul că fiecare salariat care se autorecenzeazp sau este autorecenzat primește o zi liberă de la serviciu.

De asemenea, până în prezent, potrivit datelor INS, aproximativ 8 milioane de cetățeni au compeltat chestionarul de autorecenzare.

Motivul pentru care perioada de autorecenzare online a fost prelungită, stă, potrivit președintelui INS în faptul că numărul celor care s-au autorecenzat online a crescut în ultima perioadă, fiind înregistrate peste 450.000 de chestionare finalizate zilnic, în condițiile în care, înainte erau undeva între 110.000 – 125.000 de chestionare pe zi.

Așadar cei care doresc să apeleze la varianta autorecenzării online o pot face accesând site-ul: https://autorecenzare.insse.ro/

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *