• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Acțiuni pentru verificarea transportului public de marfă și persoane

Tot la finele săptămânii,între orele 06.00-10.00, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Direcției Județene de Transport Giurgiu au desfășurat o acțiune în zona orașului Bolintin Vale, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special respectarea normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.050 de lei.

Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 la O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor, 2 la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România și 3 pentru alte abateri la regimul circulației rutiere.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 116 persoane și controlate 102 autovehicule.

Polițiștii rutieri au verificat legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, totodată au fost verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere!

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *