• Dum. mai 19th, 2024

AliTv.ro

Știrile orașului tău

Goana după teoria conspirației

Teoria conspirației a fascinat oamenii de-a lungul timpului și în continuare multe din cele care au naștere cu mii de ani în urmă sunt discutate de oameni și în zilele noastre. De la asasinarea unor persoane cunoscute precum John F. Kennedy până la răpiri extraterestre, experimente pe ființe venite din alte lumi sau existența unui oraș în interiorul Pământului, numit Agartha, teoriile au fost mai mereu prezente în viețile oamenilor și mulți sunt cei care cred cu tărie că unele dintre ele sunt reale. Cele menționate mai sus sunt doar o parte din lista lungă a teoriilor care ani de-a rândul au acaparat discuțiile dintre oameni.

Iată mai jos o parte din lista lungă a teoriilor pe care oamenii le discută fie la un pahar de vin, fie într-o simplă conversație cu un coleg de serviciu.

1.    Asasinări celebre sub lupă
John F. Kennedy, Marilyn Monroe sau Lady Diana sunt doar câteva din numele celebre care au devenit subiect pentru anumite teorii ale conspirației. Cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii a fost asasinat la data de 22 noiembrie 1963 în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas. Despre uciderea acestuia se poate spune că a generat mai multe teorii ale conspirației decât orice altă crimă din istorie dat fiind faptul că a fost un eveniment pe cât de șocant pe atât de dramatic. După ce oamenii legii au decis să îl aresteze pe Lee Harvey Oswald ca fiind ucigașul președintelui american, un alt val de speculații avea să ia naștere după ce acesta a fost rândul lui ucis la de Jack Ruby, proprietarul unui club de striptease care câțiva ani mai târziu avea să moară și el în urma unui cancer pulmonar. Mafia, CIA-ul, FBI-ul, URSS-ul, Fidel Castro sau chiar soția președintelui, Jaqueline Kennedy sunt doar câteva dintre entitățile sau persoanele pe care oamenii le-au bănuit de-a lungul timpului că ar fi stat în spatele asasinării președintelui Statelor Unite ale Americii. Dacă acestea ar părea cât de cât realizabile, în condițiile în care sunt mulți cei care spun că președintele Kennedy ar fi deranjat multe persoane, cele care urmează depășesc realitatea. Potrivit doctorului Musashi, Kennedy ar fi consumat înainte de plimbarea prin piața Dealey sos de soia și sos de rață și astfel nivelurile ridicate de glutamat de monosdiu în combinație cu stresul pe care președintele îl avea au condus la o tensiune craniană masivă care vă puteți da seama ce a produs mai departe – o explozie a creierului. Altă teorie care pare ireală este cea potrivit căreia în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Kennedy a fost atacat de un luptător japonez, angajat al șefului mafiei, Sam Giancana, moment în care lui Kennedy i-ar fi fost introdus un proiectil care la data de 22 noiembrie a fost explodat de către organizația Ku Klux Klan. Astfel asasinarea celui de-al 35-lea președintele al Statelor Unite ale Americii rămâne una dintre cele mai discutate.
2.    Pisicile – santinelele extratereștrilor
Dacă teoriile legate despre asasinarea lui Kennedy nu par atât de ciudate, lista continuă cu unele cu adevărat bizare. Pisicile, aceste animale atât de iubite de oameni despre care unii cred că sunt mai mult decât atât. În timp ce majoritatea le privim cu drag, le cumpărăm jucării și cele mai bune recompense, ei bine sunt oameni care le văd ca fiind spioni ai extratereștrilor, în timp ce nici măcar existența acestora nu a fost dovedită, sunt oameni care cred cu tărie că acestea sunt infiltrate în mijlocul nostru pentru a spiona în favoarea unei alte specii. Teoria a luat naștere undeva în Statele Unite ale Americii și la baza ei stă faptul că în mitologia Egiptului Antic, pisicile erau privite ca daruri primite din partea zeilor, de aici și până la o teorie potrivit căreia acestea ar fi fost aduse pe Terra de extratereștrii nu a fost drumul lung.
3.    11 septembrie – ziua neagră a Americii
Tragedia din 11 septembrie 2001 nu a fost lipsită de teorii ale conspirației care ani de-a rândul au fost parte din această poveste care a îndoliat Statele Unite ale Americii. Privit oficial ca un atac terorist al grupării Al-Qaeda, tragicul eveniment a fost și este în continuare văzut de alții ca fiind o operațiune a  guvernului american. Ce stă la baza acestei teorii? Cei care cred în ea au o listă lungă a motivelor printre acestea se numără faptul că prăbușirea turnurilor gemene World Trade Center și a clădirii WTC 7 a rezultat mai de grabă printr-o demolare controlată a clădirilor, decât prin slăbirea rezistenței structurale cauzate de foc. Mulți văd “orchestrarea” evenimentului tragic ca fiind o justificare pentru invadarea Afganistanului și Irakului pentru a mări cheltuielile financiare de ordin militar. Deși sunt ingineri care acceptă ideea potrivit căreia impactul acioanelor a condus la prăbușirea clădirilor, în continuare există persoane care pun pe masă teoria din jurul acestei tragedii. CU cât privim mai mult spre acest eveniment și spre teoriile din jurul lui realizăm faptul că adepții teoriei conspirației au și aici o listă destul de lungă în care sunt trecute și alte teorii precum: implicarea altor guverne, găsirea celor patru cutii negre (oficial au fost găsite doar două), înregistrări false cu Osama bin Laden sau implicarea extratereștrilor. Teoriile legate de 11 septembrie sunt la fel de multe cum sunt cele legate de asasinarea președintelui John F.Kennedy sau moartea Prințesei Diana, iar discuțiile despre ele ar putea dura la nesfârșit.
4.    Nici religia nu scapă
De-a lungul timpului oamenii au consumat acest subiect al teoriilor și cum era de așteptat nici religia nu a scăpat. Teoria conspirației despre Biblie se numără și ea pe această listă, o teorie în care multe voci spun că Biblia esre o înșelăciune creată pentru a suprima unele adevăruri secrete, vechi. Printre cele mai discutate subiecte se numără cel legat de faptul că Iisus ar fi avut o soție și copii, aceasta dar și altele au condus la multe cărți scrise despre teoria din jurul Bibliei, cea mai populară fiind Codul lui Da Vinci, unde au fost incluse elemente de teorii ale conspirației biblice.
5.    Cine nu a auzit de Illuminati sau de Fransmasonerie?
Cel puțin o dată în viață am auzit de Illuminati, această societate secretă în cadrul căreia au loc ritualuri satanice sau în care celebritățile vin pentru a își vinde sufletul diavolului… stop! Aici deja vorbim despre teoriile din jurul Illuminati, dar să vedem ce spun paginile istoriei despre această societate.
Ordinul Illuminaților a fost o societate secretă fondată la 1 mai 1776 în Ingolstadt (Bavaria de Nord) de Adam Weishaupt care a fost primul profesor de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt. Mișcarea era formată din liber-cugetătoi, liberali, republicani, recrutați din loji masonice germane și a urmărit să promoveze perfecționismul prin intermediul școlilor. Câțiva ani mai târziu, în 1785, ordinul a fost dezbinat și suprimar de către guvernul bavarez, pentru un presupus complot și apoi de întreg statul german. Acuzația adusă a fost aceea că scopul ordinului este să răstoarne toate monarhiile și religiile de stat din Europa. În ciuda acestei istorii scrise, oamenii au început să formeze diverse teorii potrivit cărora acestă societate este una super-secretă care a pătrus la cel mai înalt nivel în guverne, știință, afaceri, divertisment, finanțe cu un singur scop, acela de dominației mondială. Și dacă tot discutăm despre Illuminati nu avem cum să nu aducem în articol și câteva teorii despre francmasonerie, o altă societate despre care se spune că din ea au provenit părinții fondatori ai Illuminati. Desenele animante cu mesaje ascunse, dolarii americani care arată diverse simboluri când sunt împăturiți într-un anumit fel, melodii celebre care și ele ascund mesaje ascunse, acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care adepții teoriei conspirației le discută atunci când vine vorba despre Illuminati sau Francmasonerie.
6.    Noua Ordine Mondială
Illuminati, Francmasonerie, cele 13 familii care conduc lumea, trei lucruri care ne îndrepată atenția spre o altă teorie, cea legată de Noua Ordine Mondială – potrivit căreia lumea este condusă de grupuri de putere finanicară și politică. Termenul de Noua Ordine Mondială provine de prin secolul al XX-lea când mai mulți șefi de stat, în frunte cu Woodrow Wilson și Winston Churchill au folosit acest termen pentru a se referi la o nouă perioadă a istoriei care atestă schimbarea dramatică în gândire politică a lumii și schimbarea echilibrului de putere după Primul și Al Doilea Război Mondial. În prezent se discută din ce în ce mai des despre teoria legată de Noua Ordine Mondială. Francmasoneria, Masa Rotundă, Iiluminati, Protocoalele Sionului, Al patrulea Reich sau Invazia extraterestră sunt doar câteva din entitățile aduse în discuție atunci când vine vorba despre Noua Ordine Mondială dar mai pe larg despre acest subiect vom discuta într-un viitor articol
7.    HAARP
Programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență prescurtat HAARP este un proiect care studiază ionosfera, unul dintre straturile exterioare ale atmosferei. Programul de cercetare este văzut de unii ca fiind cu totul și cu totul altceva –mai exact, o armă geofizică cu capacitatea de schimba clima la nivel mondial, putând provoca dezastre naturale. Adepții teoriei conspirației sunt de părere că unele dintre modificările și dezastrele naturale întregistrate până acu au fost cauzate intenționat, ca de exemplu cutremurul din Haiti de 7,0 grade pe scara Richter din 2010. Mai mult decât atât, în această teorie a conspirației se discută și despre faptul că HAARP ar fi folosit pentru a genera alterări în creierul uman, putând exercita astfel un control al minții oamenilor.
8.    Teoria dârelor chimice
Dârele pe care le vedem mai tot timpul pe cer în urma avioanelor au strânit și ele un val de teorii. Cele care sunt mai intense, lăsate de aeronave militare dar și civile sunt văzute ca având în ele agenți chimici sau biologici pulverizați în mod deliberat la altitudini mari, în scopuri care nu trebuiesc divulgate publicului larg, în cadrul unor programe clandestine conduse de către oficiali guvernamentali. La fel ca teoria legată de Noua Ordine Mondială și cea care vizează dârele aeronavelor este una foarte discutată și în care din ce în ce mai mulți oameni o văd ca fiind una foarte posibilă cu toate că aceasta nu este o teorie acceptată de comunitatea științifică, care susține faptul că dârele lăsate de aeronave sunt unele normale și că nu există dovezi științifice care să ateste faptul că teoria poate fi una reală.
9.    Teoriile din lumea vedetelor
De-a lungul timpului au fost născocite teorii care mai de care mai ciudate, iar cea despre care vorbim acum se poate înscrise pe lista teoriilor bizare din lumea mondială a vedetelor. Dacă în cazul asasinării lui John F. Kennedy, cel de-al 35-lea președinte, teoriile par puțin mai prinse de realitatea cea potrivit căreia multe din numele celebre ale muzicii sau actoriei, cum ar fi Tupac Shakur, Elvis Presley, Marilyn Monroe sau Michael Jackson și-au înscenat moartea și au trăit sau trăiesc și acum pe o insulă a vedetelor ascunsă de ochii lumii pare de-a dreptul bizară. Aproape la fel de bizară ca și cea potrivit căreia, unele din vedetele cunoscute precum: Avril Lavinge sau Justin Timberlake ar fi murit cu ani de zile în urmă și au fost înlocuite cu dubluri. Dacă această teorie pare ciudată următoarea este și mai ciudată. Că Beyonce s-a folosit de mama surogat pentru primul copil sau că aceasta ar fi parte a societății Illuminati am auzit, dar câți din noi am dat de teoria în care ucigașul lui John Lennon nu ar fost Mark Chapman ci … Stephen King! Da,da celebrul Stephen King, ce motiv ar fi avut acesta? Ei bine, cei care au lansat teoria nu s-au gândit și la motivul care ar fi stat la baza asasinării și în timp ce aceștia susțin teoria despre care vorbim, adevăratul criminal Mark Chapman, care a ajuns la 66 de ani este închis la Wende Correctional Facility din  Buffalo, Statele Unite ale Americii, undeva va sta cel mai probabil până la finele vieții lui. Trecem mai departe la o altă teorie care o are în prim plan pe Katy Perry, celebra cântăreață care îi este partener de viață actorului Orlando Bloom este văzut ca având defapt o altă identitate cea a lui JonBenét Ramsey. Problema nu ar fi că ar avea un alt nume și că și-ar fi inventat unul de scenă ci faptul că cei care au lansat această teorie aduc în discuție o fetiță care a fost ucisă în 1996 la vârsta de 6 ani și a cărei ucidere a reprezentat un adevărat taifun în mass-media din cauza felului în care a fost descoperită dar și prin faptul că identitatea ucigașului nu a fost aflată nici în ziua de astăzi, la 26 de ani distanță. Lista teoriilor din lumea vedetelor este una foarte lungă, dar una despre care vom discuta în viitoare articole pe site-ul nostru.
10.    Proiectul MK-Ultra
La finele acestui articol, locul 10 este ocupat de un program secret care mult timp s-a aflat la stadiu de teorie. Proiectul MK-Ultra a fost pus în aplicare la începutul anilor 1950 și după ce a fost sancționat în 1953, 1964 și 1967, acesta a fost oprit în 1973. Proiectul MK-Ultra a implicat utilizarea mai multor metodologii de manipulare a diferitelor stări mentale ale oamenilor și de modificare a funcțiilor cerebrale, inclusiv administrarea mascată de medicamente și alte substanțe chimice, hipnoza, privarea senzorială precum și diferite formă de tortură. De asemenea legat de acest proiect este legat și faptul că, potivit unei teorii de multe ori se foloseau cetățeni canadieni și americani împotriva voinței lor. Printre cei care s-au oferit drept voluntari s-a aflat și cunoscutul scriitor, Ken Kesey, cunoscut pentru celebrul său roman “Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Alexandra Preda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *